Zašto se ništa ne prikazuje?

Mladi pijetao s maslacem i povrćem

sastojci

  • 2 grančice ružmarina
  • svježi peršin
  • 100 g SPAR PREMIUM maslaca
  • 0.5 limuna (korica)
  • sol, papar
  • 1.6 kg Mladi pijetao Vrtovi Hrvatske
  • 200 g ljutike
  • 300 g šampinjona (smeđih i bijelih)
  • 1.3 kg krumpira
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica SPAR Sušenog timijana
  • SPAR PREMIUM Maslinovo ulje

Način pripreme

01

Nasjeckajte ružmarin i svježi peršin. U zdjelicu dodajte omekšali maslac narezan na kockice, ubacite začine, naribajte koricu limuna, posolite i popaprite. Smjesu razradite vilicom.

02

Mladom pijetlu odrežite vrat i izvadite iznutrice iz utrobe. Posolite ga iznutra i izvana te utrljajte sol.

03

Kožu pijetla na prsima odmaknite rukama od mesa, ali pazite da se koža ne potrga. Potom između kože i mesa na prsima ugurajte maslac sa začinima, a dio maslaca ostavite za premazivanje.

04

 Kuhinjskom špagom pijetlu povežite zadak s batacima. Izvana ga premažite ostatkom maslaca sa začinima. Stavite ga u lim za pečenje i pecite 20 minuta na 180 °C.

05

 Ljutiku, šampinjone i krumpire očistite i prepolovite. Stavite u veću zdjelu, dodajte oguljene režnjeve češnjaka pa pospite sušenim timijanom i posolite. Prelijte maslinovim uljem i promiješajte.

06

Pijetla izvadite iz pećnice, oko njega dodajte povrće pa vratite u pećnicu na još 70 minuta.

07

Poslužite uz zelenu salatu prema želji.

podijeli