Maneštra od slanutka, kukuruza i graha
sastojci
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 125 g istarske kobasice
- 80 g S-BUDGET Suhe slanine
- 1 režanj češnjaka
- svježi peršin
- S-BUDGET Suncokretovo ulje
- sol
- papar
- 0.5 žličice sušenog origana
- 0.5 žličice sušenog bosiljka
- 150 ml SPAR Premium Umaka od rajčice
- voda
- 400 g DESPAR Slanutka
- 240 g S-BUDGET smeđeg graha
- 200 g kukuruza
Način pripreme
Nasjeckajte glavicu luka, mrkvu narežite na kockice.
Istarsku kobasicu narežite na kolutiće. Suhu slaninu narežite na kockice, a češnjak na četvrtine. U sjeckalici izmiksajte slaninu, češnjak i manju šaku svježeg peršina u pešt.
U širi lonac dodajte kobasice i dvije žličice pešta pa pirjajte dok ne počnu puštati masnoću. Dodajte malo suncokretovog ulja kako bi se sve povezalo.
Ubacite luk i pirjajte oko 5 minuta, a zatim dodajte i mrkvu te pirjajte još nekoliko minuta.
Potom posolite i popaprite pa dodajte sušeni origano i bosiljak. Ulijte umak od rajčice i podlijte vodom, toliko da sve namirnice budu prekrivene. Kuhajte oko 1/2 sata.
Slanutak i smeđi grah ocijedite pa dodajte u lonac. Kuhajte 20-ak minuta, ubacite kukuruz i kuhajte još 5 minuta.
Izvadite oko dvije-tri grabilice za juhu povrća iz lonca i izmiksajte štapnim mikserom pa vratite u lonac i promiješajte kako bi se maneštra zgusnula. Dodajte još žlicu-dvije nasjeckanog svježeg peršina i promiješajte.