Zašto se ništa ne prikazuje?

Maneštra od slanutka, kukuruza i graha

sastojci

  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 125 g istarske kobasice
  • 80 g S-BUDGET Suhe slanine
  • 1 režanj češnjaka
  • svježi peršin
  • S-BUDGET Suncokretovo ulje
  • sol
  • papar
  • 0.5 žličice sušenog origana
  • 0.5 žličice sušenog bosiljka
  • 150 ml SPAR Premium Umaka od rajčice
  • voda
  • 400 g DESPAR Slanutka
  • 240 g S-BUDGET smeđeg graha
  • 200 g kukuruza

Način pripreme

01

Nasjeckajte glavicu luka, mrkvu narežite na kockice.

02

Istarsku kobasicu narežite na kolutiće. Suhu slaninu narežite na kockice, a češnjak na četvrtine. U sjeckalici izmiksajte slaninu, češnjak i manju šaku svježeg peršina u pešt.

03

U širi lonac dodajte kobasice i dvije žličice pešta pa pirjajte dok ne počnu puštati masnoću. Dodajte malo suncokretovog ulja kako bi se sve povezalo.    

04

Ubacite luk i pirjajte oko 5 minuta, a zatim dodajte i mrkvu te pirjajte još nekoliko minuta.

05

Potom posolite i popaprite pa dodajte sušeni origano i bosiljak. Ulijte umak od rajčice i podlijte vodom, toliko da sve namirnice budu prekrivene. Kuhajte oko 1/2 sata.

06

Slanutak i smeđi grah ocijedite pa dodajte u lonac. Kuhajte 20-ak minuta, ubacite kukuruz i kuhajte još 5 minuta.

07

Izvadite oko dvije-tri grabilice za juhu povrća iz lonca i izmiksajte štapnim mikserom pa vratite u lonac i promiješajte kako bi se maneštra zgusnula. Dodajte još žlicu-dvije nasjeckanog svježeg peršina i promiješajte.               

podijeli