Zašto se ništa ne prikazuje?

Kobasice sa slanutkom i jajima

sastojci

  • 300 g S-BUDGET Dimljene kobasice za kuhanje
  • 400 g kuhanog slanutka (ocijeđena masa)
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g listova kelja
  • 480 g S-BUDGET pelata (ocijeđena masa)
  • sol
  • papar
  • sušeni origano
  • mrvljeni čili
  • 4 kom S-BUDGET jaja
  • svježi timijan
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Kobasice za kuhanje dodajte u prokuhalu vodu i kuhajte oko 5 minuta. Izvadite ih van i narežite na kolutiće. S listova kelja maknite tvrdi dio pa ih narežite na trakice. Češnjak sitno nasjeckajte.

02

U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa dodajte kolutiće kobasica. Kratko pecite pa dodajte slanutak i češnjak. Promiješajte i pecite 2-3 minute. Dodajte trakice kelja i umiješajte ih.

03

U tavu izlijte pelate, usitnite ih kuhačom i umiješajte. U konzerve pelata ulijte malo vode kako biste „pokupili“ ostatke rajčice te ulijte u tavu. Dodajte sol, papar, sušeni origano i mrvljeni čili. Promiješajte i pustite da kuha 10-ak minuta.

04

Kad se umak od rajčice zgusne, pažljivo na površinu dodajte jedno po jedno jaje. Ostavite na vatri još oko 2 minute, a zatim prebacite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 5 minuta, odnosno, dok bjelanjak ne pobijeli.
5. Izvadite iz pećnice, ukrasite svježim timijanom i poslužite uz lepinje i zelenu salatu. Prema želji, po jajima dodajte još soli, čilija, papra ili origana

05

Izvadite iz pećnice, ukrasite svježim timijanom i poslužite uz lepinje i zelenu salatu. Prema želji, po jajima dodajte još soli, čilija, papra ili origana.

podijeli