Kobasice sa slanutkom i jajima
sastojci
- 300 g S-BUDGET Dimljene kobasice za kuhanje
- 400 g kuhanog slanutka (ocijeđena masa)
- 2 režnja češnjaka
- 150 g listova kelja
- 480 g S-BUDGET pelata (ocijeđena masa)
- sol
- papar
- sušeni origano
- mrvljeni čili
- 4 kom S-BUDGET jaja
- svježi timijan
- maslinovo ulje
Način pripreme
Kobasice za kuhanje dodajte u prokuhalu vodu i kuhajte oko 5 minuta. Izvadite ih van i narežite na kolutiće. S listova kelja maknite tvrdi dio pa ih narežite na trakice. Češnjak sitno nasjeckajte.
U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa dodajte kolutiće kobasica. Kratko pecite pa dodajte slanutak i češnjak. Promiješajte i pecite 2-3 minute. Dodajte trakice kelja i umiješajte ih.
U tavu izlijte pelate, usitnite ih kuhačom i umiješajte. U konzerve pelata ulijte malo vode kako biste „pokupili“ ostatke rajčice te ulijte u tavu. Dodajte sol, papar, sušeni origano i mrvljeni čili. Promiješajte i pustite da kuha 10-ak minuta.
Kad se umak od rajčice zgusne, pažljivo na površinu dodajte jedno po jedno jaje. Ostavite na vatri još oko 2 minute, a zatim prebacite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 5 minuta, odnosno, dok bjelanjak ne pobijeli.
5. Izvadite iz pećnice, ukrasite svježim timijanom i poslužite uz lepinje i zelenu salatu. Prema želji, po jajima dodajte još soli, čilija, papra ili origana
Izvadite iz pećnice, ukrasite svježim timijanom i poslužite uz lepinje i zelenu salatu. Prema želji, po jajima dodajte još soli, čilija, papra ili origana.