Junetina u azijskom stilu
sastojci
- 200 g mljevene junetine
- korijen đumbira dug 5 cm
- zelena salata
- rotkvice
- 150 g smeđih azijskih rezanaca
- 2 režnja češnjaka
- 2 mlada luka
- 1 mrkva
- 1 žlica meda
- 1 žlica nesoljenog kikirikija
- sjemenke sezama
- sezamovo ulje
- 2 zvjezdasta anisa
- 1 žlica soja sosa
- 2 limete
- 1 crveni čili
Način pripreme
Iscijedite sok od 2 limete. Đumbir i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Za preljev zgnječite u mužaru pola količine češnjaka i đumbira, dodajte sok od limete i soja sos, promiješajte.
Mladi luk očistite, odstranite višak zelenih pera i narežite ga ukoso. Mrkvu ogulite i narežite na tanke trakice. Rotkvice narežite na tanke ploške.
Na suhoj tavi prepržite sezam i kikiriki koji zgnječite u mužaru.
U tavi ugrijte žlicu sezamovog ulja, dodajte zvjezdasti anis i popržite meso. Dodajte med, ostatak količine češnjaka i đumbira, posolite, dodajte dio mrkve i pržite 5-10 minuta dok sastojci ne postanu hrskavi i zlatno žuti.
Čili narežite na ploške.
Na tanjur za serviranje stavite salatu i skuhane rezance, pospite hrskavom junetinom, lukom, rotkvicama, čilijem, kikirikijem, preljevom od soka limete i soja sosa i na kraju prženim sezamom.