Zašto se ništa ne prikazuje?

Juneća pisanica sa zimskom salatom

sastojci

  • 600 g odležane juneće pisanice (filea)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 100 ml vrhunskog crnog vina
  • 50 ml junećeg temeljca
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • 1 žlica izmiksanih sušenih rajčica iz ulja
  • 0.5 žličice sušenog čilija
  • sol i svježe mljeveni papar

Zimska salata s narančom

  • 200 g miješane zelene salate
  • (rukola, radič, endivija itd)
  • 2 srednje naranče
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 4 žlice bučinih golica
  • suhi mljeveni čili
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Dobro zagrijte tavu pa na zagrijanom maslinovu ulju prepecite odležane juneće pisanice. Pecite ih po nekoliko minuta sa svake strane ako volite srednje pečeni odrezak. Odložite ih na tanjur, posolite i popaprite s obadvije strane te prekrivene alu folijom odložite u pećnicu na toplo. Za to vrijeme pripremite preljev za miješanu zelenu salatu i umak od vina. 

02

Prvo pripremite salatu kako biste poslije mogli pripremiti topli umak s kojim ćete preliti meso. Svježu miješanu salatu (rukola, radič i endivija) dobro operite pa posušite ili koristite već opranu SPAR salatu. Naranče ogulite pa ih oštrim nožem filetirajte kako biste dobili kriške naranče bez kožice. Sok naranče pomiješajte s maslinovim uljem i acetom balsamicom. Dodajte sol i svježe mljeveni papar pa napravite emulziju kojom ćete kasnije preliti salatu. Bučine golice pospite s mljevenim suhim čilijem i malo maslinova ulja pa ih prepržite 5 minuta u zagrijanoj tavi. Stavite ih sa strane da se ohlade.       

03

Zagrijte tavu u kojoj ste pekli meso pa ulijte vino, acceto balsamico i juneći temeljac. Pojačajte vatru da zavrije. Postružite sočne ostatke od mesa koje se prethodno peklo pa nakon par minuta dodajte nasjeckani češnjak i usitnjene sjemenke komorača. Sušenu rajčicu iz ulja stavite u blender pa je usitnite u pire i dodajte umaku skupa sa sušenim čilijem. Kuhajte na srednjoj vatri dok se umak ne reducira i postane lagano sirupast. Posolite i popaprite po želji.

04

Sada možete dovršiti jelo. Izvadite meso iz pećnice pa ga narežite i stavite na tanjur. Prelijte ga pripremljenim umakom od vina. Pomiješajte zelenu salatu s pripremljenom emulzijom. Lagano sve promiješajte pa na salatu stavite filetirane naranče i pospite sve tostiranim bučinim sjemenkama. Fenomenalna kombinacija i brzo jelo koje će vas oduševiti.

podijeli

Proizvodi iz recepta