Ječam s kozicama
sastojci
- 350 g kozica
- 200 g ječma
- 400 g cherry rajčica iz konzerve
- 4 mlada luka
- 1 žličica mljevenog češnjaka
- 50 g sira Grana Padano
- 50 ml aceta balsamica
- maslinovo ulje
- 500 ml povrtnog temeljca
- sol
- papar
- stručak bosiljka
Način pripreme
01
Odvojite listove bosiljka od stabljika i sitno ih nasjeckajte. Mladi luk narežite na kolutiće.
02
Na maslinovom ulju pirjajte luk i češnjak u prahu, dodajte ječam, rajčicu (ako želite možete dodati i svježe rajčice), aceto balsamico i bosiljak. Posolite, popaprite, podlijte povrtnim temeljcem i kuhajte 15tak minuta.
03
Dodajte smrznute kozice i kuhajte još 10 minuta.
04
Kad je jelo gotovo, naribajte otprilike 50 g sira grana padano i promiješajte.