Grilana piletina na zelenoj salati s pancetom i plavim sirom
sastojci
- 600 g (4 komada) pilećih prsa
- 200 g tanko rezane pancete
- 100 g plavog sira s pljesni
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 4 žlice majoneze
- sok od 0.5 limuna
- 300 g mješane zelene salate
- 1 zreliji avokado
- šaka oraha (lagano preprženih)
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Dobro operite i posušite pileća prsa pa ih posolite, popaprite i malo namažite maslinovim uljem. Zagrijte grill tavu pa na malo masnoće prepecite pileća prsa s obadvije strane da dobiju zlatnu boju ali pazite da ih ne prepečete kako bi ostala sočna i mekana. Odložite ih sa strane i pokrijte alu folijom dok ne pripremite ostale namirnice. Na istoj masnoći prepržite tanko rezanu pancetu.
Operite mješanu zelenu salatu (rukola, mladi špinat, matovilac, radič itd) pa je dobro ocijedite. Avokado ogulite, odstranite mu košticu pa ga narežite na kockice cca 1 cm. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje i narezani plavi pljesnivi sir koji ste prethodno zgnječili vilicom. Sve dobro promiješajte kako biste dobili preljev za salatu. U suhoj tavi lagano prepecite orahe pa ih natrgajte na krupnije komade.
U većoj zdjeli pomiješajte zelenu salatu i avokado pa ih lagano prelijte limunovim sokom i s malo maslinova ulja. Posolite i popaprite po želji. Tako pripremljenu salatu stavite na tanjur. Na nju položite pilećia prsa koja ste narezali na šnite debljine 1 cm. Na sve stavite lagano natrganu prepečenu pancetu i prelijte s preljevom od vrhnja, majoneze i plavog sira. Za kraj po svemu pospite natrgane orahe. Ovo bi mogla biti fenomenalna večera ili za one koji broje kalorije i cjeloviti obrok.