Zašto se ništa ne prikazuje?

Fileti aljaške kolje s bijelim grahom

sastojci

  • 1 glavica luka
  • 1 štapić celera
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 400 g S-BUDGET bijelog graha
  • 150 g sjeckane rajčice
  • 200 ml S-BUDGET pasirane rajčice
  • sol
  • papar
  • mrvljeni čili
  • sušeni bosiljak
  • svježi peršin
  • 300 ml povrtnog temeljca
  • 400 g S-BUDGET fileta aljaške kolje

Za preljev:

  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin
  • korica limuna

Način pripreme

01

Odmrznite filete aljaške kolje. Nasjeckajte luk, celer i češnjak.

02

Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa dodajte luk i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte celer i pirjajte još 10-ak minuta, kako bi povrće omekšalo.

03

Potom dodajte češnjak, promiješajte pa čim zamiriši ubacite ocijeđeni bijeli grah. Ulijte zatim sjeckanu i pasiranu rajčicu te dodajte začine - sol, papar, mrvljeni čili, sušeni bosiljak i svježi peršin.

04

Zatim ulijte temeljac, sve dobro promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.

05

Na grah s rajčicama položite filete aljaške kolje. Pokapajte ih uljem, posolite i popaprite te sve premjestite u pećnicu zagrijanu na 180 °C.

06

Pecite oko 10 minuta, dok fileti ne promijene boju. Za to vrijeme zamiješajte češnjak, maslinovo ulje, svježi peršin i koricu limuna (u omjerima prema vlastitom ukusu).

07

U tanjur poslužite grah, na njega položite filet ribe te prelijte preljevom.

podijeli