Fileti aljaške kolje s bijelim grahom
sastojci
- 1 glavica luka
- 1 štapić celera
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 400 g S-BUDGET bijelog graha
- 150 g sjeckane rajčice
- 200 ml S-BUDGET pasirane rajčice
- sol
- papar
- mrvljeni čili
- sušeni bosiljak
- svježi peršin
- 300 ml povrtnog temeljca
- 400 g S-BUDGET fileta aljaške kolje
Za preljev:
- češnjak
- maslinovo ulje
- svježi peršin
- korica limuna
Način pripreme
Odmrznite filete aljaške kolje. Nasjeckajte luk, celer i češnjak.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa dodajte luk i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte celer i pirjajte još 10-ak minuta, kako bi povrće omekšalo.
Potom dodajte češnjak, promiješajte pa čim zamiriši ubacite ocijeđeni bijeli grah. Ulijte zatim sjeckanu i pasiranu rajčicu te dodajte začine - sol, papar, mrvljeni čili, sušeni bosiljak i svježi peršin.
Zatim ulijte temeljac, sve dobro promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
Na grah s rajčicama položite filete aljaške kolje. Pokapajte ih uljem, posolite i popaprite te sve premjestite u pećnicu zagrijanu na 180 °C.
Pecite oko 10 minuta, dok fileti ne promijene boju. Za to vrijeme zamiješajte češnjak, maslinovo ulje, svježi peršin i koricu limuna (u omjerima prema vlastitom ukusu).
U tanjur poslužite grah, na njega položite filet ribe te prelijte preljevom.