Azijski mix povrća s jajima i rižom
sastojci
- 1-2 kom mladog luka
- 2 kom S-BUDGET jaja
- sol, papar
- 150 g S-BUDGET riže
- suncokretovo ulje
- S-BUDGET Azijski mix povrća
- 2 režnja češnjaka
- 0.5 žličice mrvljenog čilija
- 0.5 žličice mljevenog đumbira
- 1.5 žlica soja umaka
Način pripreme
Mladi luk narežite na kolutiće.
U zdjelicu razbijte jaja, razmutite ih pjenjačom te posolite i popaprite.
Rižu isperite, dodajte u hladnu vodu, posolite i kuhajte oko 20 minuta, odnosno, pripremite je prema uputama na pakiranju. Kuhanu rižu ohladite na sobnu temperaturu.
U dubljoj (wok) tavi zagrijte malo ulja pa izlijte jaja. Miješajte ih silikonskom špatulom kao da radite kajganu. Pečena jaja izvadite sa strane na tanjur (nemojte ih prepeći jer ćete ih još termički obrađivati).
U tavu ponovno ulijte malo ulja pa na jačoj vatri ispržite azijski mix povrća. Nakon 5-7 minuta prženja dodajte protisnuti češnjak direktno u tavu, promiješajte, a potom ubacite čili i đumbir.
U tavu s povrćem dodajte kuhanu rižu pa sve dobro promiješajte. Potom ubacite prethodno ispečena jaja i razlomite ih na komade, miješajući ih s rižom i povrćem. Na kraju ulijte soja umak, miješajte još 1-2 minute na vatri pa umiješajte kolutiće mladog luka. Isprobajte pa prema potrebi dodajte još soli i papra.
Poslužite toplo. Prema želji, na posluženo jelo možete posuti još malo mladog luka.