Zašto se ništa ne prikazuje?

Aromatična riža s mentom, đumbirom i špinatom

sastojci

  • 200 g špinata
  • 1 mladi luk
  • 1 manja glavica ljubičastog luka
  • 1 žlica nasjeckanih listova svježe mente
  • 1 žličica naribanog đumbirova korjena
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • 180 g riže basmati
  • 300 ml povrtnog temeljca
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Prvo očistite i na sitno nasjeckajte mladi i ljubičasti luk. Operite listove špinata pa ga nasjeckajte na tanke trake. Očistite pa naribajte korijen đumbira. Operite pa na sitno nasjeckajte listove svježe mente. Zagrijte povrtni temeljac.

02

U dubokoj tavi debljeg dna zagrijte žlicu maslinova ulja pa dodajte rižu. Promiješajte dobro kako bi se svako zrno dobro obložilo masnoćom. Nakon toga podlijte vinom, malo pojačajte vatru pa ulijte povrtni temeljac. Začinite solju i paprom pa ostavite kuhati na laganoj vatri 15 minuta.        

03

U drugoj plićoj tavi zagrijte drugu žlicu maslinova ulja pa pržite sjemenke kumina dok ne posmeđe. Dodajte narezane listove špinata pa pirjajte na srednjoj vatri pet minuta neprestano miješajući. Dodajte špinat u tavu s rižom dok se kuha, pospite s narezanom mentom pa sve lagano promiješajte. Pustite da lagano kuha još par minuta.

04

U trećoj tavici zagrijte preostalu žlicu ulja pa na jačoj vatri prepržite ljubičasti luk i naribani đumbir. Pržite dok luk ne posmeđi pazeći da vam ne zagori. U pripremljene tanjure poslužite rižu s mentom i špinatom i na kraju pospite s preprženim lukom i đumbirom. Sve možete dekorirati listovima mente.

podijeli

Proizvodi iz recepta