Zašto se ništa ne prikazuje?

Tart od limuna i malina

sastojci

  • 250 g malina
  • 225 g glatkog brašna
  • 145 g maslaca sobne temperature
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 tvrdo kuhani žumanjak
  • 1 sirovi žumanjak
  • 2 ml ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Krema od limuna

  • 3 jaja
  • 3 žumanjka
  • 150 g šećera
  • limunova korica
  • 160 ml limunovog soka
  • 150 g maslaca sobne temperature
  • 125 g kiselog vrhnja

Način pripreme

Za tijesto

01

Skuhajte jedno jaje i žumanjak protisnite kroz cjedilo. Miješajte maslac i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smjesu.

02

Dodajte 1 sirovi žumanjak, kuhani žumanjak i ekstrakt vanilije. Prstohvat soli dodajte u brašno i pomiješajte sa smjesom maslaca i jaja.

03

Umijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 2 sata.

04

Tijesto razvaljajte, stavite u kalup za pite s odvojivim dnom, napikajte vilicom i stavite u hladnjak na 30 minuta.

05

Ugrijte pećnicu na 160°C pa pecite tijesto 20tak minuta dok ne porumeni.

Za kremu

01

U metalnoj posudi miješajte jaja, žumanjke, šećer, limunovu koricu i sok. Stavite zdjelu iznad posude ključale vode i nastavite miješati. Nakon 1 minute umiješajte maslac, dalje miješajte oko 5 minuta dok se smjesa ne zgusne.

02

Smjesu procijedite kroz cijedilo i umiješajte kiselo vrhnje.

Na ohlađeno pečeno tijesto ulijte polovinu tople kreme. Posložite maline i ulijte ostatak kreme. Na vrh posložite maline. Stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.

podijeli

Proizvodi iz recepta