
sastojci
- 250 g raženog brašna
- 250 g brašna
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 125 g maslaca
- 225 g meda
- 125 g lješnjaka
- 50 g badema
- 50 g arancina ili limuncina
- 0.5 žličice mljevenih klinčića
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- papar
Način pripreme
Na laganoj vatri rastopite med, šećer i maslac, dodajte vanilin šećer, cimet i klinčiće. Stavite smjesu sa strane da se ohladi. Sameljite bademe i lješnjake.
U zdjeli pomiješajte brašno (umjesto raženog možete koristiti i integralno brašno) prašak za pecivo i prstohvat papra. Dodajte mljevene lješnjake, bademe i arancine.
U drugoj zdjeli razmutite jaja i pomiješajte ih sa smjesom meda, dodajte u brašno i zamijesite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 2-3 sata (bilo bi bolje da tijesto odstoji preko noći).
Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Od tijesta oblikujte kuglice veličine oraha. Po želji u svaku kuglicu možete utisnuti cijeli badem ili lješnjak.
Pecite 10 - 12 minuta.
Proizvodi iz recepta
