sastojci
- 6 bjelanjaka
- 500 g jagoda
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica gustina
- 1 žlica octa
- 300 g šećera
Način pripreme
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Pazite da vam niti jedan dio žumanjaka ne ostane u bjelanjcima. Zdjela za miješanje mora biti suha i čista (pazite da nema zaostale masnoće).
Miješajte bjelanjke s polovinom šećera. Pomiješajte ocat i gustin i dodajte u bjelanjke.
Miješajte bjelanjke dok se ne učvrste. Ostatak šećera lagano umiješajte špatulom.
Smjesu oblikujte u krug na limu prekrivenom masnim papirom. U sredini smjese napravite udubljenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 120°C otprilike 90 minuta.
Jagode očistite i narežite. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Ohlađenu tortu premažite šlagom i ukrasite jagodama.