sastojci
- 100 g indijskih oraščića
- 50 g oguljenih badema
- 100 g sušenih marelica
- 30 g ekspandirane riže
- 25 g sjemenki sezama
- korijen đumbira veličine palca
- 0.5 žličice mljevenog cimeta
- naribani muškatni oraščić
- 2 žlice meda
Način pripreme
Na suhoj tavi lagano prepržite oguljene bademe, indijske oraščiće i sjemenke sezama. Kada dobiju laganu žutu boju izvadite ih iz tave i ostavite da malo odstoje. Suhe marelice narežite na manje komade. Ogulite pa naribajte korijen đumbira.
U blender prvo stavite pola preprženih indijskih oraščića pa ih dobro usitnite. Odložite ih sa strane pa u blender stavite marelice, ostatak preprženih indijskih oraščića, badema, sezamovih sjemenki i ekspandiranu rižu pa sve dobro usitnite. Sada dodajte naribani đumbir, med, mljeveni cimet i muškatni oraščić. Još jednom sve izblendajte uz dodavanje meda ako vam je smjesa presuha.
Namočite ruke pa pomažući se malom žlicom, oblikujte kuglice. Nakon što ste potrošili svu smjesu, uvaljajte kuglice u mljevene indijske oraščiće. Možete ih konzumirati odmah a u zatvorenoj staklenoj posudi mogu izdržati desetak dana. Ovo je fantastičan dnevni izvor energije.