sastojci
- 75 g brašna
- 150 g šećera
- 4 jaja
- 90 g tamne čokolade
- 1 žlica kakaa
- 0.5 žličice sode bikarbone
- 0.5 žličice praška za pecivo
- 0.25 žličice soli
- 1 vanilin šećer
- 250 ml slatkog vrhnja
- 4-5 žlica šećera u prahu
- 1 list želatine
- 0.5 žličice arome vanilije
- 300 g smrznutog šumskog voća
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 190°C. List želatine namočite u hladnoj vodi.
U zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, kakao, prašak za pecivo i sol, prosijte kroz sito.
Čokoladu usitnite. Zakuhajte malo vode u posudi, stavite na nju drugu posudu s čokoladom, pazite da dno gornje posude ne dotiče vodu, rastopite čokoladu.
Obložite lim veličine cca 25x35 cm papirom za pečenje. Jaja miješajte sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane gusta i svijetla. Dodajte 2 žlice hladne vode, promiješajte i umiješajte rastopljenu ohlađenu čokoladu i brašno. Izlijte tijesto u lim i pecite 20 minuta.
U međuvremenu otopite šumsko voće cjedilu. Ocijedite i želatinu. Raširite čistu kuhinjsku krpu i pospite ju sa 2-3 žlice šećera u prahu. Pečeni topli biskvit okrenite na krpu, skinite papir za pečenje, odrežite rubove, pa zamotajte pomoću krpe i pustite da se ohladi.
Miješajte slatko vrhnje sa 3-4 žlice šećera u prahu i aromom vanilije dok ne dobijete mekani šlag.
Na laganoj vatri otopite list želatine sa 1/2 žličice vode (pazite da ne zakipi), dodajte žlicu šlaga u želatinu, promiješajte i dodajte želatinu u ostatak šlaga.
Odrolajte ohlađeni biskvit, premažite ga šlagom i poslažite šumsko voće. Zarolajte biskvit i stavite ga u hladnjak na 3-4 sata da se dobro ohladi. Pospite šećerom u prahu i poslužite.