Zašto se ništa ne prikazuje?

Čokoladna rolada sa šumskim voćem

sastojci

  • 75 g brašna
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 90 g tamne čokolade
  • 1 žlica kakaa
  • 0.5 žličice sode bikarbone
  • 0.5 žličice praška za pecivo
  • 0.25 žličice soli
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 4-5 žlica šećera u prahu
  • 1 list želatine
  • 0.5 žličice arome vanilije
  • 300 g smrznutog šumskog voća

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 190°C. List želatine namočite u hladnoj vodi. 

02

U zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, kakao, prašak za pecivo i sol, prosijte kroz sito.

03

Čokoladu usitnite. Zakuhajte malo vode u posudi, stavite na nju drugu posudu s čokoladom, pazite da dno gornje posude ne dotiče vodu, rastopite čokoladu.

04

Obložite lim veličine cca 25x35 cm papirom za pečenje. Jaja miješajte sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane gusta i svijetla. Dodajte 2 žlice hladne vode, promiješajte i umiješajte rastopljenu ohlađenu čokoladu i brašno. Izlijte tijesto u lim i pecite 20 minuta. 

05

U međuvremenu otopite šumsko voće cjedilu. Ocijedite i želatinu. Raširite čistu kuhinjsku krpu i pospite ju sa 2-3 žlice šećera u prahu. Pečeni topli biskvit okrenite na krpu, skinite papir za pečenje, odrežite rubove, pa zamotajte pomoću krpe i pustite da se ohladi. 

06

Miješajte slatko vrhnje sa 3-4 žlice šećera u prahu i aromom vanilije dok ne dobijete mekani šlag. 

07

Na laganoj vatri otopite list želatine sa 1/2 žličice vode (pazite da ne zakipi), dodajte žlicu šlaga u želatinu, promiješajte i dodajte želatinu u ostatak šlaga.

08

Odrolajte ohlađeni biskvit, premažite ga šlagom i poslažite šumsko voće. Zarolajte biskvit i stavite ga u hladnjak na 3-4 sata da se dobro ohladi. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta