
sastojci
Za podlogu
- 100 g integralnog keksa
- 50 g oguljenih badema
- 25 g maslaca
Za kremu
- 100 g svježeg sira
- 100 g grčkog jogurta
- 100 g slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
Za preljev i ukrašavanje
- 350 g svježih malina
- 1 žlica šećera
- sok i korica ½ limuna
- listići badema za ukrašavanje
Način pripreme
Na suhoj tavi lagano prepržite oguljene bademe pa ih usitnite u blenderu skupa s integralnim keksima i omekšalim maslacem. Dobivenu smjesu rasporedite u 4 staklenke pa stavite u hladnjak dok pripremite kremu za cheesecake.
U dubljoj staklenoj zdjeli istucite slatko vrhnje pomiješano sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrstu smjesu. U drugoj posudi izmiješajte svježi sir i grčki jogurt pa dobivenu smjesu lagano umiješajte u tučeno vrhnje dok se ne sjedine. Dobivenu kremu dodajte na rashlađenu podlogu od keksa pa sve vratite u hladnjak na sat vremena.
Za to vrijeme pripremite preljev od malina. Na laganu vatru stavite manju posudu pa dodajte pola svježih malina, 1 žlicu šećera te sok i koricu od 1/2 limuna. Kuhajte preljev 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Preljev stavite u hladnjak da se ohladi pa ga dodajte na kremu od sira i tučenog vrhnja. Po vrhu rasporedite ostatak svježih malina i na kraju sve pospite lagano preprženim listićima badema i šećerom u prahu.
Proizvodi iz recepta
