Tako to rade talijanski chefovi – ogulite rajčice u 3 koraka

Sigurno često imate potrebu u receptima koristiti nasjeckane svježe rajčice. Ali jeste li dobili koristan savjet za brzu i efikasnu pripremu? Vrijeme je da steknete nova znanja i vještine u kuhinji! Da biste izbjegli neugodne susrete sa žilavom ovojnicom koja se prilikom kuhanja odvaja od pulpe, dat ćemo vam savjet kako da je jednostavno ogulite prije kuhanja.

1. korak

Stavite zakuhati vodu u dublji lonac. Dok čekate da voda zakuha, operite rajčice i odstranite im zelene peteljke. Malim oštrim nožem odstranite korjenasti dio s donje strane. Vrh lagano zarežite nožem tako da napravite dva reza u obliku križa.  

2. korak

Tako pripremljene rajčice stavite u vrelu vodu na 30 sekundi. Nakon toga ih odmah stavite pod mlaz hladne vode kako bi se ohladile i kako bi se ovojnica što lakše odvajala.

Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without permission.

3. korak

Kad se rajčice ohlade, lagano im nožem odstranite ovojnicu. Razrežite ih na pola i odstranite im sjemenke i vodu kako bi vam ostalo samo čista pulpa (meso). Ovako pripremljena sjeckana rajčica neizostavan je dio svih talijanskih umaka, šalši, meksičkih umaka. Također, nema više neugodne ovojnice koja vam smeta dok uživate u svom omiljenom jelu.

 

* Sve informacije u ovom članku su informativnog karaktera.