Savjeti za savršeni cheesecake: Tajna kremaste teksture bez pucanja
Omiljena slastica koja je ukusna u gotovo svim okusnim kombinacijama često puca prilikom pečenja. Teško je gledati kad nam se sav trud uložen u kolač, nažalost, raspada pred očima, a kako biste to izbjegli, slijedite naše savjete jer ovaj cheesecake ne puca!
1. Sir mora biti sobne temperature
Sir sobne temperature ključni je korak na početku pripreme jer ćete u njega jednostavno i lako moći umiješati sve ostale sastojke, i to bez previše miješanja. Predugim miješanjem, naime, u smjesu ulazi zrak zbog kojeg će se smjesa prilikom pečenja previše dignuti, a potom puknuti i ispuhnuti.
2. Ne pecite predugo!
Do pucanja može doći i zbog isušenosti kolača, što je posljedica predugog pečenja. Kako biste to izbjegli, poštujte pravilo koje glasi: pečenje treba prekinuti kad se sredina kolača prestane micati kad ga protresete!
3. Pecite u parnoj kupelji
Nakon prethodnog pečenja kore s graham krekerima, omotajte kalup aluminijskom folijom kako voda ne bi prodrla u njega. Nakon toga stavite ga u posudu ili dublji lim za pečenje, ulijte u posudu ili lim za pečenje vodu, do oko 5 cm visine, i stavite u pećnicu. Tako ćete osigurati nježno i ravnomjerno zagrijavanje bjelančevina u jajima, što rezultira vrlo kremastom teksturom koja je kompaktna.
*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.