Aromatični smeđi maslac

Smeđi maslac jednostavno je jelo još jednostavnije pripreme, za što je potreban samo jedan sastojak i nekoliko minuta kuhanja. Priprema se tako što se maslac zagrijava nešto duže od točke otapanja, pa mliječne komponente mlijeka u maslacu posmeđe i kreiraju divnu orašastu aromu. Kada se maslac otopi i poprimi zlatnosmeđu nijansu, priprema smeđeg maslaca je završena. Nakon što se ovako pripremljen maslac ohladi i stvrdne, spreman je za mazanje i za razne kulinarske kombinacije. 

medi maslac u  lici i zdjeli

Ukusan dodatak kolačima

Zanimljiv orašast okus smeđeg maslaca odličan je dodatak slanim i slatkim jelima. Kada recept za kolač traži otopljeni maslac, taj maslac možete posmeđiti i tako dodati novu aromu starom receptu, pogotovo ako je riječ o kolaču s voćem jer orašast okus smeđeg maslaca savršeno odgovara voćnoj kiselosti. Osim u kolačima, smeđi se maslac može koristiti i u pripravi slanih jela. Tako će biti odličan dodatak ako njime prelijete grilanu sočnu piletinu ili kremastu palentu, a dat će i dimljenu aromu raznim odrescima i povrću. 

Ostavite i za poslije

Aromatični smeđi maslac fantastičan je dodatak svakoj kuhinji jer daje posebnu orašastu aromu svakom jelu. Dobro je što se može odjednom pripremiti veća količina i koristiti se poslije. Samo napunite posudicu, ostavite na sobnoj temperaturi da se stisne i pohranite u hladnjaku za buduće korištenje. Čak i ako smeđi maslac malo zagori, to nije problem ako je po vašem ukusu. Malo preprženi maslac bit će aromatičniji, ali ako to nije željeni rezultat, možete ga jednostavno procijediti kroz sito prekriveno gazom ili nekom tanjom krpom pa ćete ublažiti njegov okus. 


* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

smedi maslac u tavi