Copyright 2014 MiaoMiao Lv, All rights reserved

Hidracija fantastičnog okusa: žuta dinja

Idealna je prilika da ovo ljeto napravite mali odmak od klasike na tanjuru. Sezone lubenica i dinja uvijek su s veseljem dočekane, a odlučite li se na slatko meso žute dinje, sigurno nećete požaliti jer se ovo voće s razlogom smatra pravom delicijom diljem svijeta. Žuta dinja sadrži 90 % vode te elektrolite, vitamine i minerale. Konkretno, sadrži vitamin C, zatim vitamin B, folat, kalij i magnezij. Činjenica da gotovo nema masnoća niti kolesterola, ima antioksidanse i vlakna, poželjna je namirnica tijekom cijele godine, a sezona joj traje od svibnja do rujna. 

zdravi smoothie od dinje

Super snack nakon treninga

Naravno, može se konzumirati u bilo koja doba dana, najbolje u svježem obliku, ali može se dodati i u smoothieje, juhe i voćne salate. Idealan je snack nakon treninga zahvaljujući vodi koju sadrži. Dajte joj priliku i u kombinaciji s grčkim jogurtom za doručak ili poslužite kao vrhunsko predjelo u paru s pršutom!

Od skladištenja do smrznutih deserta

Pri odabiru ploda, birajte one koji daju dojam težine u ruci. Žute dinje su ovalnog oblika, imaju glatku žutu kožu i bijelu unutrašnjost. Nakon berbe, žute dinje s vremenom postaju mekše, ali im se okus ne mijenja. Treba ih čuvati na sobnoj temperaturi, a nakon što se počnu konzumirati, dijelove koji se ne pojedu odmah najbolje je držati u hladnjaku. Vrlo jednostavno od žute dinje možete pripremiti domaći sladoled. U blender samo treba staviti očišćeno meso žute dinje, dodati malo limunova soka i šećera po želji te gotovu smjesu preliti u kalupe i zamrznuti. 


*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

zdravi vocni sladoled na stapicu