Trik ili dva za još brže kuhanje

U trenucima žurbe ili nakon dugog radnog dana nitko ne želi provoditi sate pred štednjakom kuhajući. Odličan trik pomoći će vam to izbjeći. Pojedine namirnice možete skuhati u većoj količini i spremiti u hladnjak. Riža, tjestenina, žitarice i slično unaprijed skuhano bit će odlično rješenje kad želite brzi obrok.

Opskrbite se unaprijed

Već znamo da je voće i povrće u sezoni najjeftinije. Dobar je trik opskrbiti se njime i zamrznuti ga, tako ćete uvijek imati zalihu omiljenih namirnica spremnih za pripremu. Povrće možete i skuhati prije zamrzavanja pa ga je prije konzumacije dovoljno samo odmrznuti. Kupite li nešto više zrelih rajčica, vrlo lako ih možete usitniti u blenderu i spremiti u staklene posude. Tako ćete za pripremu različitih variva i umaka uvijek imati spremnu usitnjenu rajčicu i uštedjet ćete vrijeme.

Super sočno meso

Trik za što sočnije mesno pečenje je ostaviti meso da malo odmori nakon pripreme. Tako će se sokovi zadržati unutar mesa i ravnomjerno se rasporediti, a vi ćete uživati u sočnoj teksturi. Pri pečenju uvijek koristite papir za pečenje jer osim što će se hrana manje lijepiti za posudu, također ćete uštedjeti vrijeme i prilikom čišćenja. Uvijek koristite oštre noževe. Režete li tupim noževima izgubit ćete puno više vremena na pripremu namirnica, a također postoji i veća mogućnost ozljeđivanja.

Trik za bogatiji okus jela

Skuhajte veću količinu temeljca, spremite ga u posudice za led i zamrznite. Ovo je dobar trik za pripremu različitih umaka, rižota i slično kojima će temeljac brzinski obogatiti okus. Za još jednostavnije korištenje, temeljac ulijte u vrećice za led i samo otrgnite količinu koja vam treba. Volite li eksperimentirati sa začinima, napravite vlastitu mješavinu. U mužaru usitnite omiljeno začinsko bilje, pomiješajte i uživajte u novim okusima jela.

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.