
Food trendovi za 2025. godinu
Svaka nova godina sa sobom donosi nove trendove koji će zaokupiti gastronomske znalce i ući u naše kuhinje. Neki prošlogodišnji trendovi toliko su jaki da će biti prisutni i ove godine, a neki novi, poput krastavaca i mliječnih čajeva, garantiraju da će zaludjeti naše okusne pupoljke. Istražimo ih zajedno!

Krastavci u sve
Kokteli s kiselim sokom od krastavaca bili su vrlo popularni u SAD-u, no u Europi nisu zaživjeli. Međutim, ono što jest ušlo u trend je kralj ljetnog povrća – krastavac! Od juha do raznih deserta, sendviča i variva, krastavci će zasigurno biti na jelovniku u 2025. godini.
Bez alkohola
Druga polovica 2024. najavila je velik uzlet bezalkoholnih pića kao što su vino, gin, kokteli i sve ostale kombinacije u koje inače ide alkohol. Bez obzira na to uživate li u njihovu okusu, a ne želite da vas poslije peče savjest zbog toga ili samo želite dati priliku bezalkoholnom životnom stilu – toplo preporučujemo da kušate i bezalkoholne verzije pića na policama SPAR i INTERSPAR trgovina.


Mliječni čajevi
Popularnost azijske hrane i prehrane ne jenjava, ali se svjetlo reflektora usmjerilo na čajeve s mlijekom. Od klasičnih receptura, kao što je crni čaj s mlijekom, do bubble tea trenda, istražite neki od okusa koji se nude i priuštite svom nepcu nešto novo!
Radimo tijesto i pečemo kruh
Pandemijski trend vratio se na velika vrata pa internet predviđa da ćemo ove godine peći kruh i raditi domaća tijesta. Razne vještine, kao što je umijeće pripreme kiselog tijesta, opet će postati dio naše svakodnevice, baš kao i kombiniranje raznih žitarica, ali i ostalih sastojaka za pripremu kruha. Neće nas zaobići ni tijesto za pizzu, focacciu i ostale domaće pekarske delicije.
Konzervirana riba
Iako je ovo trend koji je bio sveprisutan u 2024. godini, i u ovoj će biti vrlo popularan jer čini se da ljubav prema konzerviranoj ribi nije splasnula. Osim što su nevjerojatno pristupačne i praktične za konzumaciju, konzervirana tuna, srdele i ostale ribe donose nam i dobrobiti za zdravlje jer obiluju omega-3 masnim kiselinama, a sadrže i veće količine vitamina D.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.
