Staycation – vaš dom je vaša gastro destinacija

grilana riba sa zacinima i limunom
Copyright (c) 2013 Eskymaks/Shutterstock. No use without permission.

Čak i ako ste odlučili ove godine provesti godišnji odmor kod kuće, obogatite ga gastro putovanjima po svijetu i upotpunite novim doživljajima i ukusnim iskustvima iz kuhinje.

Jedan dan skočite malo do talijanske kuhinje i uživajte u domaćoj tjestenini i pizzama, drugi dan si priuštite zdrave mediteranske recepture koje su brze i jednostavne za pripremu, a donose u dom dašak s obale i mora. Morski plodovi ili riba s grilla mirisima će vam donijeti valove doslovno na kućni prag. Ako ste baš odlučili provesti godišnji odmor sa stilom, pripremite škampe ili dagnje na buzaru koji će vam priuštiti instant putovanje na omiljene destinacije obale i mora.

zena priprema tijesto u kuhinji
Copyright (c) 2020 fizkes/Shutterstock. No use without permission.
pavlova torta s jagodama
Copyright (c) 2019 Maria Uspenskaya/Shutterstock. No use without permission.

Korak dalje u kulinarskom smislu

Slobodno vrijeme iskoristite za usvajanje novih vještina u kuhinji. Izađite iz zone komfora i odlučite se za drugačiji pristup pripremi omiljenih jela. Okrenite novu stranicu u svom gastronomskom životu. Ako još niste, ispecite sami kruh, napravite domaće rezance za juhu, pripremite neke tradicionalne recepture vaših baka. Pite, štrudle, slatko ili slano, glavno da je domaće, autohtono i slasno.

Treći slijed je obavezan na godišnjim odmorima

Ako dosad niste znali, godišnji odmor pripada domeni posebnih prigoda. Samim tim, vaš jelovnik zaslužuje biti obogaćen trećim slijedom, odnosno desertima. Prozračna tekstura Pavlove i opojan miris jagoda uvijek su dobra ideja. Ako se želite osvježiti, nećete pogriješiti niti koktelom od jagoda ili nekog drugog voća. Ovo je vrijeme stvoreno za ugađanje u vlastita četiri zida, zato probudite apetit i ispunite si svaku gastro želju koju imate.

 

* Sve informacije u ovom članku su informativnog karaktera.