Untitled design - 8

Panna cotta

Panna cotta, što na talijanskom znači: kuhano vrhnje, klasični je talijanski desert koji odiše jednostavnošću i elegancijom. Podrijetlom iz regije Pijemont u Italiji, ova svilenkasta poslastica postala je omiljena u cijelom svijetu zbog svoje glatke teksture i nježnog profila okusa. 

Untitled design - 17

Mješavina jednostavnosti i sofisticiranosti

Panna cotta se spravlja od vrlo jednostavnih sastojaka – vrhnja, šećera i želatine. Popularne varijacije ovog deserta uključuju sastojke poput kave, korice citrusa ili raznih likera koji se dodaju u kremu. Neke varijante sadrže mješavinu vrhnja i mlijeka ili čak mlaćenice, što doprinosi suptilnijem okusu i laganijoj teksturi ovog deserta.  

Okusne kombinacije

U svijetu u kojem elaborirani deserti često dominiraju središtem pozornosti, panna cotta se ističe kao slastica koja ne treba biti komplicirana da bi bila ukusna. No, ono što još više oduševljava jest što klasični sastojci dopuštaju igru maštom. To znači da u panna cottu možete staviti razne vrsta voća i preljeva, ali i iskušavati okusne kombinacije koje će vam uskoro postati desertni favoriti.

 

* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

Untitled design - 16