zdravi muffini s tikvicama

Tikvice u kreativnim recepturama

Svaka čast tikvicama pripremljenima na grillu ili onima pohanima, ali riječ je o vrlo fleksibilnoj namirnici u kuhinji. Šteta bi bilo ne kušati ih u nekim drugim verzijama, kao prilog ili čak u desert verziji! Njihov relativno neutralan okus lako se kombinira s drugim sastojcima. A kako je riječ o svestranom povrću bogatom vodom, korisno je uključiti ga u recepture koje se možda čine previše suhima.

kruh s tikvicama

Otkriće koje oduševljava: kruh od tikvica

Ako ste se zaželjeli malo drugačijeg kruha, vrijeme je da prihvatite izazov i napravite domaći kruh od tikvica. Priprema je jednostavna, a rezultat pun sočnih i novih okusa. U smjesu od brašna, jaja, mlijeka i soli trebate dodati tikvice koje ste prije naribali i dobro ocijedili. Gotove šnite ovakvog kruha odlično funkcioniraju i samostalno, ali slobodno im pridružite koju krišku sira, salame ili namaza po želji. Tikvice daju sočnost koja klasičnom kruhu nedostaje, a kako biste što duže uživali u ukusnim zalogajima, najbolje je da kruh držite u hladnjaku.

Kao zanimljiv sastojak za kolač

Kao i kruhu, tikvice biskvitima mogu dati vlažnost i sočnost te na taj način poboljšati teksturu slastica. Zahvaljujući svom blagom, neutralnom okusu ne preuzimaju aromu deserta, a u kombinaciji s čokoladom definitivno ostaju u drugom planu. Odlične su i za muffine i kao dodatak popularnom banana kruhu.

 

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

cokoladni kolac s tikvicama