Ljepota iz kuhinje

Zaboravite na skupe kreme i tretmane. Zavirite u kuhinju i zablistajte. Jer za ljepotu zaista nije potrebno puno. Svaki nas dan nagovaraju na kreme za lice, nove formule šampona pa se i ne sjetimo da nam je sve to nadohvat ruke. Zašto ne biste očuvali zdravlje kože i punoću kose sa stvarima koje imate – u hladnjaku ili u smočnici? Svježi krastavci narezani na kolutiće krasili su lica naših baka. Tvrdile su da je krastavac dobar za kožu i – bile su u pravu. Krastavac na kapcima hidratizira nježnu kožu oko očiju koju treba pažljivo tretirati. 

Za nježnu kožu lica

Čišćenje lica nikad nije bilo lakše jer trebate samo otvoriti hladnjak. U čašicu običnog jogurta sitno naribajte jednu mrkvu, dodajte žlicu njenog soka i četiri-pet kapi limunova soka. Ova je maska odlična za T-zonu jer će očistiti vaše lice od neželjenih mitesera. Imate li po licu crvenilo, smanjit će ga – banana. Izmiješajte polovicu banane, dodajte nekoliko kapljica matične mliječi i dvije žličice hladno prešanog maslinova ulja pa nanesite na lice.

Jabuke za mekoću ruku

Protiv bora borit će se naranča koja je u kombinaciji s drugim sastojcima odlična za suhu kožu. Napravite zdravu masku od dvije žlice meda, dvije kriške naranče ili pola čaše soka od grožđa, dvije žlice ulja slatkih badema i dvije žlice mljevenih bademaKisele jabuke omekšat će ogrubjelu kožu ruku. Zato, nakon velikog čišćenja koje ste uspješno proveli u domu, ruke istrljate polovicom kisele jabuke i ostavite da jabučni sok djeluje nekoliko minuta. Isperite ruke mlakom vodom i iznenadite se mekoćom kože.

Za sjajnu kosu

Za kosu je dobro maslinovo ulje, ali i – jaja. Jaja su izvor proteina i lecitina i dobra su za suhu i oštećenu kosu pa ju jačaju, zadržavaju njezinu vlagu, sjaj i teksturu. Izmutite jaje s dvije žlice maslinova ulja ili vode, nanesite smjesu na vlažnu kosu i masirajte kružnim pokretima 15-ak minuta. Ostavite da djeluje 30 do 60 minuta pa isperite kosu hladnom vodom. Ovaj tretman ponovite jednom ili dva puta tjedno.

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.