hladna macha kava u casi

Ljetna izdanja matcha praha

Zeleni čaj pripada među najpopularnije napitke svijeta, a matcha prah kao njegova visokokvalitetna varijacija može se upotrijebiti na više različitih načina u svrhu rashlađivanja. Iako se matcha prah najčešće konzumira u formi toplog čaja, u rashlađenoj espresso verziji biste mogli posebno uživati. Egzotične note napitku daju zanimljiv miks zemljanih gorkih i slatkih okusa. Osim, toga ovaj sastojak poznat je kao izvor antioksidansa, a sadrži vitamin C, cink i magnezij. Snažni nutritivni aduti u čaši više su nego dobar razlog da oplemenite klasičan espresso novim sastojcima i kockicama leda.

macha napitak u casi

Za ljubitelje pjenastih napitaka

Slatko i kremasto ugađanje nepcu sa stilom! Istučena matcha pjena kao dodatak dalgona kavi ne samo da je preukusna, već i izgleda fantastično. Za ovu kreaciju trebat ćete istući jednu žličicu matcha praha s jednim bjelanjkom, jednom žlicom tople vode i jednom žlicom šećera ili meda. Za to će vam trebati najviše desetak minuta. Što se tiče same dalgone, osim instant kave u prahu i šećera, trebate i treći, glavni sastojak, malo vruće vode. Zamutite ih do guste konzistencije koja podsjeća na šlag. S obzirom na to da se ljeti nastojimo osvježiti na svaki mogući način, dalgona gotovu pjenu pomiješajte u visokoj čaši s kockicama leda i malo hladnog mlijeka, a matcha pjenu dodajte na kraju, na vrh. 

Kao sladoled

Jedan od načina za uživanje u okusima matcha praha su i kuglice sladoleda. Za novu domaću poslasticu trebate samo četiri ključna sastojka: oko 400 ml kokosova biljnog napitka, 3 žličice javorova sirupa ili meda, jednu žlicu matcha praha i jednu žlicu ekstrakta vanilije. Sastojke treba dobro izmiješati u blenderu u kremastu smjesu i staviti na zamrzavanje preko noći. Uživajte u ljetnoj poslastici uz dodatak čokoladnih mrvica, borovnica ili nekog orašastog voća.

salica sa zelenim macha sladoledom
limunada s limetom

Zanimljiva verzija hidracije i energy boostera

Hladno piće od matche s dodatkom limete i metvice sve je što trebate u ljetno popodne kad osjetite pad energije, a željni ste noviteta i promjene. Matcha ledeni čaj ukusna je zamjena za kavu jer zahvaljujući prirodnom sadržaju kofeina ima blagi efekt razbuđivanja. Osim toga, znamo da je ljeti važno unositi dovoljno tekućine i hidrirati organizam. Ovo je definitivno oblik napitka koji će ispuniti i tu svrhu i onu za novim okusima. Ako želite, dodatno obogatite napitak i žličicom meda.

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.