Hipokratov eliksir

Jabučni ocat – saznajte sve prednosti

Jabučni ocat ima vrlo dugu povijest upotrebe: kao konzervans, sredstvo za čišćenje i dezinfekciju te za zacjeljivanje rana, ali i kao vrlo zdrav dodatak prehrani. U njemu su sačuvane sve hranjive tvari jabuke. Vitamini i minerali jabuke vrlo su korisni za ljudsko zdravlje i sudjeluju u brojnim metaboličkim procesima u našem organizmu.

Prepun nutrijenata

Jabučni ocat sadrži 19 minerala od ukupno 22 koji su bitni za našu vitalnost. Magnezij, željezo, kalij, natrij i fosfor samo su neki od njih. Osim toga to, još sadrži i brojne vitamine: A, C i E, ali i vrlo važan pektin. Od davnina se u narodnoj medicini koristio kao antiseptik, za mršavljenje, čišćenje krvnih žila, protiv tegoba visokog krvnog tlaka. Također potiče izlučivanje toksina iz organizma.

Odličan u salatama

Pektin iz jabuke, koji sadrži i jabučni ocat, usporava apsorpciju glukoze te, zahvaljujući tomu, održava stabilnu razinu inzulina u krvi. Osim što je ljekovit, jabučni ocat izvrstan je začin. Začinite njime salate i dobit ćete upečatljiv, pomalo oštar okus jela.

Ujutro za dobar dan

Ako tijekom dana popijete od dvije do četiri žlice jabučnoga octa pomiješanog s vodom, možete iskoristiti njegove brojne benefite. Kad želite smršavjeti, svakodnevno ga pijte ujutro pomiješanog s vodom i medom. Jednostavno i učinkovito redovito konzumiranje jabučnoga octa znatno će poboljšati vaše raspoloženje i podići vašu razinu energije.

 

* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.