Bezalkoholna pića i „žestice“
Gutljaj bez alkohola je gutljaj bez brige, a današnje moderne tehnologije prerade vina i žestokih pića omogućila su nam da možemo uživati u piću bez grižnje savjesti. Prije poslovnog ručka možete uživati u omiljenom aperitivu i steaku te sjesti u svoj automobil bez straha i bez brige o posljedicama jer - posljedica nema kada je riječ o bezalkoholnim pićima i „žesticama“.
Više opcija
Bezalkoholno vino započinje svoj put kao obično vino, proizvedeno tradicionalnim procesima fermentacije. Kako bi se iz vina uklonio alkohol, primjenjuje se posebna metoda poput vakuumske destilacije ili reverzne osmoze, pri čemu su izvorni okusi vina sačuvani, dok se udio alkohola smanjuje na manje od 0,5 %. Bezalkoholna žestoka pića imitiraju okus džina, ruma i ostalih žestokih pića tako što se u njihovoj proizvodnji koriste biljke i začini bez fermentacije. Bilo da je riječ o tzv. mocktailu ili o nekoj verziji žestice, ove alternative omogućuju nam uživanje u okusima te uparivanju hrane i pića, ali u bezalkoholnoj verziji.
Živjeli!
Prednosti bezalkoholnih vina i likera su brojne! Sadrže manje kalorija, što ih čini privlačnim za sve one koji vode brigu o zdravlju i omogućuju nam da uživamo u ritualu ispijanja koktela ili čaše vina s prijateljima - bez mamurluka. Osim toga, ova pića nude elegantnu opciju za proslave, kad se ispijaju zdravice i važna je inkluzivnost, osiguravajući da svatko može nazdraviti.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.