Benefiti crne kraljice – 5 razloga zašto piti kavu

Kava nije samo topli napitak koji će vas ugrijati i olakšati vam početak još jednog dana. Donosimo top 5 razloga zbog kojih sigurno nećete izbjegavati popiti kavu ujutro ili tijekom dana.

1. Kava ne samo da vas razbuđuje već kofein pomaže da se bolje koncentrirate i fokusirate te pospješuje sposobnost pamćenja. 

 

2. Kofein daje dodatnu energiju i na taj način može potpomoći vježbanju. Popijte kavu sat vremena prije vježbanja ili odlaska u teretanu. Osjećat ćete veću količinu adrenalina u vašem organizmu potencijalno odraditi još bolji trening. 

3. Kava pomaže kod sagorijevanja masti i mršavljenja. Postoji dobar razlog zašto je kofein jedan od osnovnih sastojaka većine komercijalnih proizvoda za mršavljenje. Naime, osim što stimulativno djeluje na središnji živčani sustav, kofein također potiče metabolizam i smanjuje želju za unošenjem slatkih poslastica i grickalica. No, svakako pripazite na dnevnu konzumaciju jer ipak sadrži kofein koji želimo konzumirati umjereno.

4. Šalica kave ima pozitivan utjecaj i na raspoloženje. Kofein stimulira proizvodnju serotonina koji je zaslužan za osjećaj sreće.

5. Osim što trebate uživati u njezinom aromatičnom okusu, poznato je da se zrnca kave često koriste u kozmetici i vrlo su korisna za očuvanje ljepote. Preporučuje se u maskama za lice i za tretmane protiv celulita.


*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.