
Kuhamo s… čajem!
Sušeno lišće i cvjetove raznih biljaka od kojih uobičajeno kuhamo čaj možemo tretirati kao i svaki drugi začin te ih uklopiti u suhe i mokre marinade, juhe, variva i naravno - slastice. Preporučuje se koristiti čaj u listićima, odnosno sušeno bilje, a ne čaj u filtar-vrećici. Razlog za to je jačina okusa i aroma. Eksperimentirajte i kušajte različite kombinacije i naravno – uživajte!

Marinade
Za pripremu mesa za grilanje možete koristiti zeleni čaj koji će piletini dati laganu citrusnu notu, a također je odličan i za pripremu ribe. Janjetini ili govedini dodajte kombinaciju crnog čaja i ostalih začina koje inače koristite kako biste dobili dublju i pomalo dimljenu aromu.
Žitarice
Kada spravljate, na primjer, rižoto od kvinoje, riže ili kus-kusa, dodajte im čaj od jasmina, zeleni čaj ili Earl Grey za suptilne i aromatične okusne note koje neće nadvladati osnovni okus jela.


Juhe i variva
Čaj od jasmina ili oolong bit će idealan za dodavanje biljnih okusa gustim varivima, a voćne čajeve možete koristiti za oplemenjivanje okusa gulaša koji se baziraju na mesu divljači.
Deserti
Matcha prah sjajan je za pečenje raznih vrsta suhih kolačića, a voćni čajevi su izvrsni za infuziranje mlijeka u raznim biskvitima ili kremama.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.
