Kuhamo s… čajem!

Sušeno lišće i cvjetove raznih biljaka od kojih uobičajeno kuhamo čaj možemo tretirati kao i svaki drugi začin te ih uklopiti u suhe i mokre marinade, juhe, variva i naravno - slastice. Preporučuje se koristiti čaj u listićima, odnosno sušeno bilje, a ne čaj u filtar-vrećici. Razlog za to je jačina okusa i aroma. Eksperimentirajte i kušajte različite kombinacije i naravno – uživajte! 

Marinade

Za pripremu mesa za grilanje možete koristiti zeleni čaj koji će piletini dati laganu citrusnu notu, a također je odličan i za pripremu ribe. Janjetini ili govedini dodajte kombinaciju crnog čaja i ostalih začina koje inače koristite kako biste dobili dublju i pomalo dimljenu aromu. 

Žitarice

Kada spravljate, na primjer, rižoto od kvinoje, riže ili kus-kusa, dodajte im čaj od jasmina, zeleni čaj ili Earl Grey za suptilne i aromatične okusne note koje neće nadvladati osnovni okus jela. 

Juhe i variva

Čaj od jasmina ili oolong bit će idealan za dodavanje biljnih okusa gustim varivima, a voćne čajeve možete koristiti za oplemenjivanje okusa gulaša koji se baziraju na mesu divljači. 

Deserti

Matcha prah sjajan je za pečenje raznih vrsta suhih kolačića, a voćni čajevi su izvrsni za infuziranje mlijeka u raznim biskvitima ili kremama.

 

* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.