
Batela slatki namaz
Batela je BIO slatki namaz izrađen od ekološkog batata, kvalitetnog, čistog javorova sirupa, čokolade, koja se odlično sljubljuje s batatom, i hladno prešanog ekstra djevičanskog kokosova ulja
Kad su ljudsko zdravlje i ekologija u pitanju, kod svestrane mlade pravnice Diane Prpić nema kompromisa. Diana je od Batele napravila jedinstven proizvod u Hrvatskoj ali i u svijetu, a Batela se ponosi brojnim certifikatima, od kojih su najvažniji „eko“, „bez glutena“ i „bez laktoze“. Certifikat „eko proizvodnja“ znači najbolju praksu u pogledu okoliša i uz primjenu prirodnih tvari i procesa.
Batat, poznatiji kao slatki krumpir, glavni je sastojak Batele, a tisućama je godina poznat zbog svoje važnosti u ljudskoj prehrani. Od svih korisnih sastojaka u batatu, upravo je mineral mangan najviše zastupljen. Samo pola teglice jednobojne Batele zadovoljit će već 30 posto preporučenog dnevnog unosa mangana koji doprinosi održavanju zdravlja kostiju i metabolizma te stvaranju energije.
Jednobojna Batela sastoji se od narančastog batata (84 posto) i čokolade, uz dodatak javorova sirupa i kokosova ulja. Ne sadrži alergene, zbog čega je pogodna i za one najosjetljivije.
Dvobojna Batela nešto je neobičnijeg okusa jer uz narančasti batat (41 posto), sadrži i bijeli batat (43 posto), a uz tamnu, sadrži i pripravak s okusom bijele čokolade te mljevene bademe uz dodatak bourbon vanilije.
U drugoj epizodi nove emisije Startaj Hrvatska upoznali smo Batelu - slatki namaz od ekološkog batata. Za ovaj domaći veganski namaz bez glutena i laktoze možemo zahvaliti Karlovčanki Diani Prpić koja je od bake preuzela OPG u kojem danas uzgaja ekološke batate i proizvodi Batelu u dvije verzije - od narančastog batata i čokolade te svijetlu od narančastog i bijelog batata s bijelom čokoladom, mljevenim bademima i dodatkom bourbon vanilije. Svoju teglicu možete kupiti u svim INTERSPAR i pojedinim SPAR trgovinama na posebno označenim Startaj Hrvatska policama.