Svježe rajčice, krastavci, salate, dinje i lubenice u SPAR i INTERSPAR ponudi

Jedno od najvećih hrvatskih poljoprivrednih poduzeća, Osatina grupa iz okolice Đakova, osnovano je 1992. godine kao lokalna poljoprivredna apoteka s tri stalno zaposlena. Dvadeset i sedam godina kasnije u Osatini radi 1200 ljudi u 4 županije u Slavoniji i Podravini, a kompanija se razvila u vodećeg hrvatskog proizvođača hrane.

Na godišnjoj razini iz Osatinina pogona izađe 30.000 tona voća i povrća, koje se, osim na hrvatsko, plasira na još 14 europskih tržišta. U Osatininim se staklenicima i poljima proizvode grappolo i koktel rajčice, salatni krastavci, salate, paprika, dinje i lubenice te još mnogo voća i povrća. Mogu se pohvaliti i najvećim gljivarnikom u ovom dijelu kontinenta i farmama goveda koje su među najvećima u Europi.

Osim veličinom i obujmom proizvodnje, Osatina grupa može istaknuti i važne tehnološke i ekološke iskorake. Grupa je jedan od rijetkih energetski samoodrživih poljoprivrednih proizvođača u Europi. Nusprodukti iz farmi goveda se ne bacaju, već se njima, u bioplinskim postrojenjima, proizvodi električna energija kojom se potom griju staklenici i hlade gljivarnici. Osatina grupa jedina je u Hrvatskoj koja proizvodi čistu organsku tvar, humus, koji služi kao zemljani supstrat za uzgoj sobnog i balkonskog bilja, kao i povrća.

Izvrsnost proizvoda i tehnološke iskorake u proizvodnji Osatina grupe prepoznali smo već 2013. godine od kada plasiramo njihove brojne proizvode u naše trgovine. Više o Osatina grupi čeka vas u videu.

Zašto se ništa ne prikazuje?