sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 velika luka
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 2 žlice listića timijana
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g leće
  • 400 g pelata
  • 1.5 l Natur*pur BIO povrtnog temeljca u kocki
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 300 g tjestenine
  • sol, papar
  • 15 g ribanog sira po želji
  • 1 glavica zelene salate

Način pripreme

01

Povrtni temeljac pripremite tako da 2 kocke temeljca prelijete sa 750 ml vrele vode. Na zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje, luk, mrkvu i celer, propirjajte i poklopite. Dodajte češnjak, timijan, pelate, leću i promiješajte.

02

Nakon toga dodajte temeljac dok ne uzvrije, smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta dok leća ne omekša, dodajte aceto balsamico i začinite solju i paprom.

03

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu al dente i dodajte u pripremljeni umak. Poslužite sa zelenom salatom i ribanim sirom.

Leću prije kuhanja namočite.

podijeli

Proizvodi iz recepta