Vege bolonjez
sastojci
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 velika luka
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- 2 žlice listića timijana
- 2 češnja češnjaka
- 500 g leće
- 400 g pelata
- 1.5 l Natur*pur BIO povrtnog temeljca u kocki
- 1 žlica aceta balsamica
- 300 g tjestenine
- sol, papar
- 15 g ribanog sira po želji
- 1 glavica zelene salate
Način pripreme
Povrtni temeljac pripremite tako da 2 kocke temeljca prelijete sa 750 ml vrele vode. Na zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje, luk, mrkvu i celer, propirjajte i poklopite. Dodajte češnjak, timijan, pelate, leću i promiješajte.
Nakon toga dodajte temeljac dok ne uzvrije, smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta dok leća ne omekša, dodajte aceto balsamico i začinite solju i paprom.
U međuvremenu, skuhajte tjesteninu al dente i dodajte u pripremljeni umak. Poslužite sa zelenom salatom i ribanim sirom.
Leću prije kuhanja namočite.