Vegan bowl
sastojci
- 300 g crne kvinoje
- 600 g dimljenog tofua
- 300 g krastavaca
- 1 avokado
- 100 g crvenog radiča
- 1 ljuta zelena papričica
- 200 g mladog luka
- 10 g crnog sezama
- 100 ml umaka od soje
Način pripreme
01
Crnu kvinoju kuhajte u vodi u omjeru 1 : 2, 20 – 30 minuta na laganoj vatri. Tofu narežite na kockice veličine 2 x 2 cm, avokado na manje kockice, krastavac i ljutu papričicu na kolute, radič na trakice.
02
Odvojite bijeli od zelenog dijela mladog luka, bijeli narežite na komade 2 – 3 cm i pažljivo odvojite slojeve luka. Zeleni dio mladog luka narežite koso na tanke rezance.
03
Raspodijelite kvinoju u zdjelice, na rižu dodajte kockice tofua i avokada, nekoliko koluta krastavaca, hrpicu radiča i rezanaca luka, nekoliko bijelih koluta luka, pospite kolutima papričice i crnim sezamom, poslužite uz soja umak.
Koristite li obični tofu, svakako ga prije marinirajte i lagano prepržite za bolji okus.