sastojci

  • 300 g crne kvinoje
  • 600 g dimljenog tofua
  • 300 g krastavaca
  • 1 avokado
  • 100 g crvenog radiča
  • 1 ljuta zelena papričica
  • 200 g mladog luka
  • 10 g crnog sezama
  • 100 ml umaka od soje

Način pripreme

01

Crnu kvinoju kuhajte u vodi u omjeru 1 : 2, 20 – 30 minuta na laganoj vatri. Tofu narežite na kockice veličine 2 x 2 cm, avokado na manje kockice, krastavac i ljutu papričicu na kolute, radič na trakice.

02

Odvojite bijeli od zelenog dijela mladog luka, bijeli narežite na komade 2 – 3 cm i pažljivo odvojite slojeve luka. Zeleni dio mladog luka narežite koso na tanke rezance.

03

Raspodijelite kvinoju u zdjelice, na rižu dodajte kockice tofua i avokada, nekoliko koluta krastavaca, hrpicu radiča i rezanaca luka, nekoliko bijelih koluta luka, pospite kolutima papričice i crnim sezamom, poslužite uz soja umak.

Koristite li obični tofu, svakako ga prije marinirajte i lagano prepržite za bolji okus.

podijeli