Tortiglioni sa zelenim pestom
sastojci
- 400 g tortigliona
- 2 avokada (400 g)
- 20 g svježeg bosiljka
- 10 g svježeg korijandra
- 1 češanj češnjaka
- 0.5 limuna, sok
- 100 ml maslinova ulja
- 60 g naribanog parmezana
- sol
Način pripreme
Tortiglione kuhajte u slanoj vodi.
Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na komadiće.
Nasjeckajte češnjak, bosiljak i korijandar, iscijedite pola limuna.
Miksajte u blenderu avokado, češnjak, 2/3 nasjeckanog bosiljka i korijandra, polako dodajte maslinovo ulje i limunov sok, prema želji.
Na kraju umiješajte preostali bosiljak i korijandar, pola parmezana i začinite solju.
Pomiješajte kuhane tortiglione s pestom, pospite preostalim parmezanom i poslužite.