Tortiglioni sa zelenim pestom

sastojci

  • 400 g tortigliona
  • 2 avokada (400 g)
  • 20 g svježeg bosiljka
  • 10 g svježeg korijandra
  • 1 češanj češnjaka
  • 0.5 limuna, sok
  • 100 ml maslinova ulja
  • 60 g naribanog parmezana
  • sol

Način pripreme

01

Tortiglione kuhajte u slanoj vodi.

02

Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na komadiće.

03

Nasjeckajte češnjak, bosiljak i korijandar, iscijedite pola limuna.

04

Miksajte u blenderu avokado, češnjak, 2/3 nasjeckanog bosiljka i korijandra, polako dodajte maslinovo ulje i limunov sok, prema želji.

05

Na kraju umiješajte preostali bosiljak i korijandar, pola parmezana i začinite solju.

06

Pomiješajte kuhane tortiglione s pestom, pospite preostalim parmezanom i poslužite.

podijeli