Špinat s tofuom i sezamom
sastojci
- 250 g tofua
- 2 žlice tamari umaka
- 5 žlica ulja
- 600 g špinata
- 4 češnja češnjaka
- 2 žličice naribanog đumbira
- 1 žlica bijelog sezama
- sol
- papar
Način pripreme
Sezam kratko popržite u suhoj tavi do zlatne boje pa ga stavite u keramičku ili staklenu zdjelicu.
Tofu koji ste narezali na kockice prelijte sa 2 žlice tamari umaka i marinirajte najmanje 30 minuta.
Marinirani tofu pecite na 2 žlice zagrijanog ulja do zlatne boje pa ga ostavite sa strane.
U veću tavu na preostalo zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i naribani đumbir pa ih kratko popržite samo toliko da zamirišu.
Dodajte očišćeni i oprani špinat narezan ili natrgan na veće komade i pržite lagano miješajući 4 - 5 minuta. Posolite i popaprite po potrebi. Špinat poslužite posut pečenim tofuom i sjemenkama sezama. Špinat možete doraditi s oko 100 ml vrhnja za kuhanje za kremastiji okus.