sastojci

  • 250 g tofua
  • 2 žlice tamari umaka
  • 5 žlica ulja
  • 600 g špinata
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 1 žlica bijelog sezama
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Sezam kratko popržite u suhoj tavi do zlatne boje pa ga stavite u keramičku ili staklenu zdjelicu.

02

Tofu koji ste narezali na kockice prelijte sa 2 žlice tamari umaka i marinirajte najmanje 30 minuta.

03

Marinirani tofu pecite na 2 žlice zagrijanog ulja do zlatne boje pa ga ostavite sa strane.

04

U veću tavu na preostalo zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i naribani đumbir pa ih kratko popržite samo toliko da zamirišu.

05

Dodajte očišćeni i oprani špinat narezan ili natrgan na veće komade i pržite lagano miješajući 4 - 5 minuta. Posolite i popaprite po potrebi. Špinat poslužite posut pečenim tofuom i sjemenkama sezama. Špinat možete doraditi s oko 100 ml vrhnja za kuhanje za kremastiji okus.

podijeli

Proizvodi iz recepta