sastojci

  • 400 g špageta
  • 400 g patlidžana
  • 3 češnja češnjaka
  • 400 g rajčice-šljivar
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • 50 g kapara
  • 100 ml maslinova ulja
  • 150 g feta sira
  • sol
  • 2-3 listića svježeg bosiljka, sušeni origano
  • 1 čili papričica po želji

Način pripreme

01

Skuhajte špagete u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. 

02

Patlidžane narežite na kockice i posolite, rajčice na četvrtine, masline na kolute, sitno nasjeckajte češnjak i bosiljak. Zagrijte ulje, dodajte kockice patlidžana i kratko popržite pa izvadite u posudicu sa strane. 

03

Na ulje dodajte češnjak, pustite samo da zabijeli pa dodajte četvrtine rajčice, miješajte, dodajte malo soli, bosiljak i origano, vratite patlidžane, dodajte ocijeđene špagete, kapare, po želji sjeckanu ljutu papričicu, promiješajte i raspodijelite u tanjure. Pospite maslinama i mrvljenim feta sirom, poslužite.

Patlidžane je prije upotrebe preporučljivo narezati, posoliti i ostaviti da puste vodu, a zatim iscijediti i dalje koristiti prema uputama.

podijeli

Proizvodi iz recepta