
Špageti s patlidžanima, rajčicom i feta sirom
sastojci
- 400 g špageta
- 400 g patlidžana
- 3 češnja češnjaka
- 400 g rajčice-šljivar
- 100 g crnih maslina bez koštica
- 50 g kapara
- 100 ml maslinova ulja
- 150 g feta sira
- sol
- 2-3 listića svježeg bosiljka, sušeni origano
- 1 čili papričica po želji
Način pripreme
Skuhajte špagete u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.
Patlidžane narežite na kockice i posolite, rajčice na četvrtine, masline na kolute, sitno nasjeckajte češnjak i bosiljak. Zagrijte ulje, dodajte kockice patlidžana i kratko popržite pa izvadite u posudicu sa strane.
Na ulje dodajte češnjak, pustite samo da zabijeli pa dodajte četvrtine rajčice, miješajte, dodajte malo soli, bosiljak i origano, vratite patlidžane, dodajte ocijeđene špagete, kapare, po želji sjeckanu ljutu papričicu, promiješajte i raspodijelite u tanjure. Pospite maslinama i mrvljenim feta sirom, poslužite.
Patlidžane je prije upotrebe preporučljivo narezati, posoliti i ostaviti da puste vodu, a zatim iscijediti i dalje koristiti prema uputama.
Proizvodi iz recepta
