sastojci

  • 400 g špageta
  • 1.2 kg svježih dagnji
  • 4 češnja češnjaka
  • 400 g passata rajčice
  • 10 listića bosiljka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 150 ml bijelog vina
  • 20 g krušnih mrvica
  • sol (oprez-more iz školjki)

Način pripreme

01

Špagete kuhajte u kipućoj slanoj vodi. 

02

Dagnje stavite u vrući lonac, poklopite, tresite 1 – 2 minute. Kad se školjke počnu otvarati dodajte maslinovo ulje i sitno sjeckani češnjak te kratko popržite samo da zabijeli, podlijte bijelim vinom, kuhajte da se vino reducira. Dodajte rajčicu i krušne mrvice, prokuhajte. 

03

U tanjure stavite špagete, prelijte dagnjama, dekorirajte listićima bosiljka, poslužite.

Dagnje prvo izvana očistite žicom, a čuperak odstranite povlačeći ga od korijena prema vrhu školjke. Bacite sve otvorene ili oštećene školjke.

podijeli

Proizvodi iz recepta