Sendvič s karameliziranim lukom i gljivama
sastojci
- 8 kriški tosta
- 400 g crvenog luka
- 40 g šećera
- 15 ml aceta balsamica
- 80 ml maslinova ulja
- 200 g šampinjona
- 200 g bukovača
- 40 g maslaca
- 1 grančica svježeg peršina
- sol
- papar
Način pripreme
Na 40 ml maslinova ulja dodajte sjeckani luk narezan na ploške, posolite i lagano pirjajte 20 minuta. Dodajte šećer, pustite da se karamelizira, dodajte aceto balsamico i kratko prokuhajte miješajući.
Šampinjone narežite na četvrtine, bukovače na komade podjednake veličine i popržite na mješavini ulja i maslaca, na kraju začinite solju i paprom, dodajte sitno sjeckani peršin.
Tost prepecite, dijagonalno prerežite i napravite sendviče nadjevene karameliziranim lukom i gljivama.
U sendvič dodajte majonezu, senf ili mješavinu umaka po želji.