Sendvič s karameliziranim lukom i gljivama

sastojci

  • 8 kriški tosta
  • 400 g crvenog luka
  • 40 g šećera
  • 15 ml aceta balsamica
  • 80 ml maslinova ulja
  • 200 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 40 g maslaca
  • 1 grančica svježeg peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Na 40 ml maslinova ulja dodajte sjeckani luk narezan na ploške, posolite i lagano pirjajte 20 minuta. Dodajte šećer, pustite da se karamelizira, dodajte aceto balsamico i kratko prokuhajte miješajući. 

02

Šampinjone narežite na četvrtine, bukovače na komade podjednake veličine i popržite na mješavini ulja i maslaca, na kraju začinite solju i paprom, dodajte sitno sjeckani peršin. 

03

Tost prepecite, dijagonalno prerežite i napravite sendviče nadjevene karameliziranim lukom i gljivama.

U sendvič dodajte majonezu, senf ili mješavinu umaka po želji.​

podijeli