Salata s lećom i prženim sirom
sastojci
- 300 g leće
- 500 g svježih rajčica
- 300 g mlade blitve
- 300 g feta sira
- 2 žlice brašna
- 1 manji luk
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- 0.5 žličice soli
- papar po želji
Način pripreme
Skuhajte leću u slanoj vodi. Blitvu kratko blanširajte u slanoj vodi. Feta sir narežite na deblje prutiće i uvaljajte u brašno. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pržite sir dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.
Procijedite leću, stavite je u zdjelu, dodajte nasjeckani luk, narezane rajčice i ocijeđenu blitvu. Začinite solju, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte pripremljeni feta sir i poslužite.
Fetu možete nakapati maslinovim uljem i peći u pećnici oko 15 minuta na 200 °C.