Salata od tikvica s bosiljkom i indijskim oraščićima
sastojci
- 600 g tikvica
- 50 ml maslinova ulja
- 1 vezica svježeg bosiljka
- 50 g indijskog oraščića
- 200 g ricotta sira
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica limunova soka
- sol
- papar
Način pripreme
Tikvice očistite, operite i narežite na ploške debljine oko 1 cm.
U većoj tavi na 2 žlice maslinova ulja ispržite tikvice s obje strane pa ih prebacite u manju posudu s poklopcem. U istu tavu stavite preostalo maslinovo ulje, pa kad se zagrije, dodajte protisnuti češnjak.
Promiješajte samo toliko da češnjak zamiriše pa odmah prelijte preko tikvica.
Tikvice lagano posolite, popaprite, pospite nasjeckanim oraščićima, prelijte limunovim sokom i pospite krupnije narezanim bosiljkom.
Promiješajte i pustite neka stoji poklopljeno 10-ak minuta. Poslužite još toplo uz ricotta sir.
Riccotu možete lagano posuti čili pahuljicama, preliti s malo maslinova ulja i zapeći u pećnici na 200 °C 15 - 20 minuta.