Ravioli s umakom od limuna
sastojci
Tijesto:
- 4 jaja
- 400 g glatkog brašna
- 2 žlice ulja
- 3 žlice vode
- 8 g soli
- oštro brašno za posipanje površine za valjanje tijesta
- 1 žumanjak za mazanje rubova
Nadjev:
- 450 g skute
- sol
Umak od limuna:
- sok od jednog limuna
- 80 g maslaca
- 80 g naribanog parmezana
- nekoliko listića bosiljka
- crveni papar
Način pripreme
Od navedenih sastojaka umijesite gipko tijesto, premažite ga maslinovim uljem, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odmori 10 minuta.
Potom ga razvaljajte na debljinu 2 mm i razrežite na kvadrate 4 x 4 cm.
Skutu razradite i posolite. Žumanjak razmutite u jednoj žlici hladne vode pa time pomoću kista premažite rubove kvadratića tijesta.
Žlicom stavite nadjev u sredinu svakog kvadrata, poklopite drugim dijelom tijesta i vilicom utisnite rubove da se tijesto slijepi. Kuhajte u slanoj vodi dok ravioli ne isplivaju (3 - 5 minuta).
Kad se ravioli skuhaju, stavite u tavu maslac, a kad se rastopi dodajte mu limunov sok, skuhane raviole i malo vode u kojoj su se kuhali (jer je bogata škrobom) pa prokuhajte 1 minutu da se sljube okusi.
Maknite s vatre i pospite naribanim parmezanom. Gotove raviole začinite krupno mljevenim crvenim paprom i listićem bosiljka.
Ribani parmezan nemojte kuhati jer će se pretvoriti u gumenastu masu, a za umak koristite vodu u kojoj su se kuhali ravioli jer je bogata škrobom.