Ravioli s umakom od limuna

sastojci

  • 4 jaja
  • 400 g glatkog brašna
  • 2 žlice ulja
  • 3 žlice vode
  • 8 g soli
  • oštro brašno za posipanje površine za valjanje tijesta
  • 1 žumanjak za mazanje rubova
  • 450 g skute
  • sol
  • sok od jednog limuna
  • 80 g maslaca
  • 80 g naribanog parmezana
  • nekoliko listića bosiljka
  • crveni papar

Način pripreme

01

Od navedenih sastojaka umijesite gipko tijesto, premažite ga maslinovim uljem, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odmori 10 minuta. 

02

Potom ga razvaljajte na debljinu 2 mm i razrežite na kvadrate 4 x 4 cm. 

03

Skutu razradite i posolite. Žumanjak razmutite u jednoj žlici hladne vode pa time pomoću kista premažite rubove kvadratića tijesta. 

04

Žlicom stavite nadjev u sredinu svakog kvadrata, poklopite drugim dijelom tijesta i vilicom utisnite rubove da se tijesto slijepi. Kuhajte u slanoj vodi dok ravioli ne isplivaju (3 - 5 minuta). 

05

Kad se ravioli skuhaju, stavite u tavu maslac, a kad se rastopi dodajte mu limunov sok, skuhane raviole i malo vode u kojoj su se kuhali (jer je bogata škrobom) pa prokuhajte 1 minutu da se sljube okusi. 

06

Maknite s vatre i pospite naribanim parmezanom. Gotove raviole začinite krupno mljevenim crvenim paprom i listićem bosiljka.

Ribani parmezan nemojte kuhati jer će se pretvoriti u gumenastu masu, a za umak koristite vodu u kojoj su se kuhali ravioli jer je bogata škrobom.

podijeli