sastojci

Tijesto:

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 0.5 soli
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa

Nadjev:

  • 400 g tikvice
  • 200 g mrkve
  • 3 jaja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g ribanog parmezana
  • sol, papar
  • 0.5 g kumina

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, 5 cm veće od kalupa. Kalup premažite maslacem, prebacite tijesto, obložite kalup, odstranite višak tijesta koji visi preko rubova, izbodite tijesto vilicom, pecite na 180 °C 15 minuta.

02

U međuvremenu naribajte tikvice i mrkvu, odvojite 50 g tikvica i mrkve sa strane. Razmutite jaja s oba vrhnja, dodajte ribanu skutu, tikvice i mrkvu, začinite solju i paprom, umiješajte parmezan, prebacite na tijesto, poravnajte.

03

Posipajte tikvicama i mrkvom (koje ste ostavili sa strane), vratite u pećnicu i nastavite peći još 25 – 30 minuta. Quiche posipajte sjemenkama kumina.

Povrće koje ubacujete u nadjev ne smije biti previše mokro. Osušite ga prije korištenja kako ne bi ispustilo vodu i učinilo cijeli nadjev previše tekućim, a quiche neuspjelim.

podijeli