Quiche s tikvicom i mrkvom
sastojci
Tijesto:
- 350 g oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 0.5 soli
- 40 g maslaca za mazanje kalupa
Nadjev:
- 400 g tikvice
- 200 g mrkve
- 3 jaja
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 ml kiselog vrhnja
- 100 g skute
- 40 g ribanog parmezana
- sol, papar
- 0.5 g kumina
Način pripreme
Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, 5 cm veće od kalupa. Kalup premažite maslacem, prebacite tijesto, obložite kalup, odstranite višak tijesta koji visi preko rubova, izbodite tijesto vilicom, pecite na 180 °C 15 minuta.
U međuvremenu naribajte tikvice i mrkvu, odvojite 50 g tikvica i mrkve sa strane. Razmutite jaja s oba vrhnja, dodajte ribanu skutu, tikvice i mrkvu, začinite solju i paprom, umiješajte parmezan, prebacite na tijesto, poravnajte.
Posipajte tikvicama i mrkvom (koje ste ostavili sa strane), vratite u pećnicu i nastavite peći još 25 – 30 minuta. Quiche posipajte sjemenkama kumina.
Povrće koje ubacujete u nadjev ne smije biti previše mokro. Osušite ga prije korištenja kako ne bi ispustilo vodu i učinilo cijeli nadjev previše tekućim, a quiche neuspjelim.