
Quiche od palente, luka, špinata i mozzarelle
sastojci
- 80 g glatkog brašna
- 140 g palente (kukuruzne krupice)
- 140 g maslaca
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 žlica kiselog vrhnja
Za nadjev
- 4 jaja
- 300 ml slatkog vrhnja
- sol
- crni papar
- 2 žlice palente
- 150 g mozzarelle
- 100 g lista špinata
- 1 veći ljubičasti luk
- rukola za posluživanje
Način pripreme
Brašno i palentu pomiješajte, dodajte sol, maslac narezan na listiće, jaje, vrhnje po potrebi i zamijesite prhko tijesto. Zatim ga razvaljajte i stavite u kalup za quiche (Ø 26 cm).
Tijesto pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Za to vrijeme pripremite nadjev. Umutite jaja s vrhnjem, dodajte sol, papar, palentu, naribanu mozzarellu, blanširani špinat i promiješajte.
Smjesu izlijte preko tijesta, a po njemu rasporedite luk narezan na ploške.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta tako da po površini porumeni. Poslužite topli quiche s rukolom.
Uz luk, na površinu možete poslagati cherry rajčice prerezane na pola.
Proizvodi iz recepta
