sastojci

  • 400 g tjestenine penne
  • 600 g brokule
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200 g šampinjona
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 0.5 dl bijelog vina
  • 0.5 limuna
  • 50 g polutvrdog sira
  • 50 g parmezana
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Tjesteninu stavite u posoljenu kipuću vodu i skuhajte je al dente. Brokulu operite i odvojite joj cvjetove od stabljike. Kratko ih prokuhajte u blago zasoljenoj vodi s dvije ploške opranog domaćeg limuna. Izvadite cvjetove i sačuvajte dio tekućine za pripremu umaka.

02

Na zagrijanom maslinovu ulju kratko popržite očišćene i narezane šampinjone na ploške. Prelijte ih vinom i lagano dinstajte dok tekućina ne ispari.

03

Dodajte cvjetove brokule, dio tekućine u kojoj su se kuhali. Sve kratko prodinstajte, zalijte slatkim vrhnjem i kuhajte još 5 minuta.

04

Nakon toga umiješajte naribani polutvrdi sir i skuhanu tjesteninu. Sve skupa lagano promiješajte i lagano pospite naribanim parmezanom. Poslužite toplo.

podijeli