Proljetna tjestenina
sastojci
- 400 g tjestenine penne
- 600 g brokule
- 40 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- 200 g šampinjona
- 3 dl slatkog vrhnja
- 0.5 dl bijelog vina
- 0.5 limuna
- 50 g polutvrdog sira
- 50 g parmezana
- sol
- papar
Način pripreme
Tjesteninu stavite u posoljenu kipuću vodu i skuhajte je al dente. Brokulu operite i odvojite joj cvjetove od stabljike. Kratko ih prokuhajte u blago zasoljenoj vodi s dvije ploške opranog domaćeg limuna. Izvadite cvjetove i sačuvajte dio tekućine za pripremu umaka.
Na zagrijanom maslinovu ulju kratko popržite očišćene i narezane šampinjone na ploške. Prelijte ih vinom i lagano dinstajte dok tekućina ne ispari.
Dodajte cvjetove brokule, dio tekućine u kojoj su se kuhali. Sve kratko prodinstajte, zalijte slatkim vrhnjem i kuhajte još 5 minuta.
Nakon toga umiješajte naribani polutvrdi sir i skuhanu tjesteninu. Sve skupa lagano promiješajte i lagano pospite naribanim parmezanom. Poslužite toplo.