Povrtna sarma
sastojci
- 8 listova kiselog kupusa
Nadjev:
- 800 g batata
- 200 g mrkve
- 150 g crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 jaje
- 5 g sjeckanog svježeg peršina
- sol, papar
Umak:
- 150 g crvenog luka
- 200 g mrkve
- 1 l povrtnog temeljca
- 80 ml suncokretova ulja
- 300 g kiselog vrhnja
Način pripreme
01
Listovima kiselog kupusa nožem stanjite zadebljanje. Za nadjev, sitno naribajte batat i mrkvu, dodajte sitno sjeckani luk, peršin i češnjak, jaje, začinite solju i paprom, izmiješajte.
02
Stavite nadjev na svaki list i zamotajte sarme. Na ulju pirjajte luk i krupno ribanu mrkvu, poslažite sarme, prelijte temeljcem, zakipite i kuhajte na laganoj vatri sat vremena.
03
Kiselo vrhnje razradite, začinite solju i poslužite uz sarmu.
U juhu u kojoj se kuhaju sarme možete dodati i pasiranu rajčicu.