sastojci

  • 8 listova kiselog kupusa

Nadjev:

  • 800 g batata
  • 200 g mrkve
  • 150 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 5 g sjeckanog svježeg peršina
  • sol, papar

Umak:

  • 150 g crvenog luka
  • 200 g mrkve
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 80 ml suncokretova ulja
  • 300 g kiselog vrhnja

Način pripreme

01

Listovima kiselog kupusa nožem stanjite zadebljanje. Za nadjev, sitno naribajte batat i mrkvu, dodajte sitno sjeckani luk, peršin i češnjak, jaje, začinite solju i paprom, izmiješajte.

02

Stavite nadjev na svaki list i zamotajte sarme. Na ulju pirjajte luk i krupno ribanu mrkvu, poslažite sarme, prelijte temeljcem, zakipite i kuhajte na laganoj vatri sat vremena.

03

Kiselo vrhnje razradite, začinite solju i poslužite uz sarmu.

U juhu u kojoj se kuhaju sarme možete dodati i pasiranu rajčicu.

podijeli