Popečci od lososa i kvinoje
sastojci
- 400 g fileta lososa
- 200 g kvinoje
- 1 limeta
- 0.5 vezice peršina
- 120 – 150 g krušnih mrvica
- sol, papar
- 150 ml ulja za prženje
- 200 g grčkog jogurta
- 50 ml milerama
Način pripreme
01
Kvinoju tostirajte, zalijte vodom, posolite i skuhajte. Filet lososa sameljite.
02
U mljevenu ribu dodajte kuhanu kvinoju, sitno sjeckani peršin, malo ribane korice limete, 2 – 3 žlice mrvica, sol i papar. Sve dobro izmiješajte, oblikujte popečke, uvaljajte svaki u krušne mrvice i pecite do zlatnosmeđe boje, odložite na papirnati ubrus.
03
Razmutite mileram i jogurt, posolite i začinite svježe mljevenim paprom. Popečke poslužite uz umak i kriške limete.