Popečci od lososa i kvinoje

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 400 g fileta lososa
  • 200 g kvinoje
  • 1 limeta
  • 0.5 vezice peršina
  • 120 – 150 g krušnih mrvica
  • sol, papar
  • 150 ml ulja za prženje
  • 200 g grčkog jogurta
  • 50 ml milerama

Način pripreme

01

Kvinoju tostirajte, zalijte vodom, posolite i skuhajte. Filet lososa sameljite. 

02

U mljevenu ribu dodajte kuhanu kvinoju, sitno sjeckani peršin, malo ribane korice limete, 2 – 3 žlice mrvica, sol i papar. Sve dobro izmiješajte, oblikujte popečke, uvaljajte svaki u krušne mrvice i pecite do zlatnosmeđe boje, odložite na papirnati ubrus. 

03

Razmutite mileram i jogurt, posolite i začinite svježe mljevenim paprom. Popečke poslužite uz umak i kriške limete.

podijeli