Pir s povrćem i tofuom
sastojci
- 350 g pira
- 400 g mlade brokule
- 400 g prokulica
- 100 g graška
- 150 g mrkve
- 150 g svježe paprike
- 400 g tofua
- sol
- 100 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
Pir namočite najmanje 1 sat prije pripreme, najbolje preko noći. Pir kuhajte u dvostrukom omjeru posoljene vode oko 40 minuta.
02
Mrkvu i papriku narežite na kockice, očistite brokulu i prokulice. Prokulice i brokulu kratko blanširajte u slanoj vodi.
03
Mrkvu i papriku popecite na maslinovu ulju, dodajte kuhani pir i grašak, kuhajte zajedno 5 minuta.
04
Tofu narežite na deblje ploške i kratko pecite na maslinovu ulju, po želji posolite. Pir raspodijelite u zdjelice, sa strane dodajte brokulu i prokulice, na vrh tofu, poslužite.