Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without permission.

Pir s povrćem i tofuom

sastojci

  • 350 g pira
  • 400 g mlade brokule
  • 400 g prokulica
  • 100 g graška
  • 150 g mrkve
  • 150 g svježe paprike
  • 400 g tofua
  • sol
  • 100 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Pir namočite najmanje 1 sat prije pripreme, najbolje preko noći. Pir kuhajte u dvostrukom omjeru posoljene vode oko 40 minuta.

02

Mrkvu i papriku narežite na kockice, očistite brokulu i prokulice. Prokulice i brokulu kratko blanširajte u slanoj vodi.

03

Mrkvu i papriku popecite na maslinovu ulju, dodajte kuhani pir i grašak, kuhajte zajedno 5 minuta.

04

Tofu narežite na deblje ploške i kratko pecite na maslinovu ulju, po želji posolite. Pir raspodijelite u zdjelice, sa strane dodajte brokulu i prokulice, na vrh tofu, poslužite.

podijeli