
Pečeni krumpir punjen povrćem
sastojci
- 3 srednje velika krumpira
- 100 g žute mrkve
- 100 g narančaste mrkve
- 80 g tikvica
- 120 g mini rajčica
- 80 g brokule
- 30 g gljiva grmačica ili puza
- 200 ml ulja za pečenje
- 30 ml maslinovog ulja
- sol
Zeleni pesto od rikole:
- 40 g rikole
- 15 g pinjola ili badema
- 20 g ribanog Grana Padana
- 50-70 ml maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- sol
Način pripreme
Napravite zeleni pesto, natrgajte sitno listiće rikole, dodajte pinjole, ribani sir, nagnječen ili protisnut češnjak, sol i malo ulja, miksajte štapnim mikserom lagano dodajući preostalo ulje.
Cvjetiće brokule kratko uronite u kipuću vodu i odmah izvadite.
Mrkvu i tikvicu narežite na tanke štapiće (julienne), rajčice na četvrtine.
Krumpir ogulite, odrežite poklopac, izdubite sredinu i pecite u dubokoj masnoći 10 minuta.
Krumpir stavite u pleh i pecite u pećnici na 180 °C još 10 minuta.
Dok je krumpir u pećnici zagrijte wok, dodajte maslinovo ulje, mrkvu, popržite pola minute pa dodajte tikvicu, rajčicu, brokulu i gljive, posolite, promiješajte i maknite s vatre (ukupno pržite ne dulje od 2 minute).
Vrući krumpir napunite povrćem iz woka i odmah poslužite uz pesto od rikole.
Umjesto rikole, za pesto možete koristiti 25 g svježeg bosiljka.
Proizvodi iz recepta
