sastojci

  • 3 srednje velika krumpira
  • 100 g žute mrkve
  • 100 g narančaste mrkve
  • 80 g tikvica
  • 120 g mini rajčica
  • 80 g brokule
  • 30 g gljiva grmačica ili puza
  • 200 ml ulja za pečenje
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol
  • 40 g rikole
  • 15 g pinjola ili badema
  • 20 g ribanog Grana Padana
  • 50-70 ml maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • sol

Način pripreme

01

Napravite zeleni pesto, natrgajte sitno listiće rikole, dodajte pinjole, ribani sir, nagnječen ili protisnut češnjak, sol i malo ulja, miksajte štapnim mikserom lagano dodajući preostalo ulje.

02

Cvjetiće brokule kratko uronite u kipuću vodu i odmah izvadite.

03

Mrkvu i tikvicu narežite na tanke štapiće (julienne), rajčice na četvrtine.

04

Krumpir ogulite, odrežite poklopac, izdubite sredinu i pecite u dubokoj masnoći 10 minuta.

05

Krumpir stavite u pleh i pecite u pećnici na 180 °C još 10 minuta.

06

Dok je krumpir u pećnici zagrijte wok, dodajte maslinovo ulje, mrkvu, popržite pola minute pa dodajte tikvicu, rajčicu, brokulu i gljive, posolite, promiješajte i maknite s vatre (ukupno pržite ne dulje od 2 minute).

07

Vrući krumpir napunite povrćem iz woka i odmah poslužite uz pesto od rikole.

Umjesto rikole, za pesto možete koristiti 25 g svježeg bosiljka.

podijeli